Groepslessen nader toegelicht

Graag geven wij u een beeld van de inhoud van de verschillende groepslessen. Per les hebben wij een omschrijving gemaakt en deze worden hieronder voor u weergegeven. De uitleg is ook terug te vinden aan de achterkant van het groepslesrooster en in de Valkencourt App.

Klik hier om naar het groepslesrooster te gaan.

! Bootcamp

Bootcamp is een 55 minuten durende outdoor workout waarbij zowel de conditie als de kracht en explosiviteit worden verbeterd. Deze les is geschikt voor zowel mannen als vrouwen van alle fitnessniveaus, waarbij oefeningen met het eigen lichaamsgewicht, zoals opdrukken, sit-ups, squats, of lunges worden gecombineerd met oefeningen gebaseerd op Amerikaanse legertraining (Basisconditie vereist). Deze les wordt aangeboden van April t/m September.

 

Ik wil graag een proefles volgen!

! Fietsen op de weg

Lekker een rondje fietsen op de weg? Iedere zondag vertrekken we vanaf de hoofdingang de natuur in. Iedere maand wordt het rondje met zo`n 10 kilometer uitgebreid. Heeft u geen fiets, geef dat dan van tevoren even door (aan john@valkencourt.nl), dan kunt u er gratis eentje van ons lenen. De eerste maand beginnen we met een rondje van circa 45 km met een snelheid van zo`n 30 km per uur. Helm verplicht! (ook gratis te leen bij de Club) Basisconditie vereist! (Deze les wordt aangeboden van April t/m Augustus)

 

Ik wil graag een proefles volgen!

Aquarobics

Aquarobics is een dynamische en intensieve workout op muziek in ons zwembad. Onder deskundige begeleiding wordt er getraind om conditie en spierkracht te verbeteren en het lichaam in shape te brengen.

 

Ik wil graag een proefles volgen!

Bodyshape

Deze gevarieerde Billen, Benen en Buik groepstraining maakt uw lichaam strakker en sterker. De training is eenvoudig en effectief, en daardoor zeer geschikt voor beginners en gevorderden. U merkt dat de 'probleemzones' van uw lichaam er beter uit gaan zien.

 

Ik wil graag een proefles volgen!(Low impact)

Core & Balance

De term ''core'' betreft buikspieren, rugspieren en de dieperliggende rompspieren die belangrijk zijn voor stabilisatie. Onze lichaamskern bestaat uit de gehele wervelkolom, het bekken en de heupgewrichten en de spieren die hieraan vastzitten. Het is van groot belang deze te trainen. Het lichaam wordt in zijn geheel sterker, stabieler, en beter in staat krachten te verdelen en te produceren. Deze les duurt 30 minuten.

 

Ik wil graag een proefles volgen!

Dance Workout

Dance is een dynamisch, intensief, maar goed te volgen dans- en shape-programma met zeer hoge FUN factor.

 

Ik wil graag een proefles volgen!

Fit+

Sporten voor de 60+ers. Er wordt gestart met 45 minuten bewegen in één van onze studio's of in de fitness onder leiding van een coach. Aansluitend wordt er gezellig een half uurtje koffie/thee gedronken in onze horeca om vervolgens onder begeleiding 45 minuten in het zwembad te bewegen. Elke eerste Fit+ van de maand wordt de koffie/thee aangeboden door Health & Sports Club Valkencourt.

 

Ik wil graag een proefles volgen!

Grit Cardio

Een niet te evenaren high-impact cardio workout, ontwikkeld om vet te verbranden en in no-time je atletische capaciteit te vergroten. Deze explosieve 30-minuten team training combineert high impact body weight oefeningen zonder gebruik te maken van materialen. Grit Cardio geeft je, onder leiding van een goed getrainde coach, de uitdaging en de intensiteit die je nodig hebt om je training een boost te geven!

 

Ik wil graag een proefles volgen!

Grit Strength

Een 30 minuten durende authentieke hardcore fitness workout die u echte fitness resultaten bezorgt. Middels (HIIT) "high intensity interval training" tilt het uw fitness niveau naar een hoger level! De piek en herstel momenten opgebouwd uit uitdagende workout blokken zullen u zowel fysiek als mentaal tot het uiterste drijven!

 

Ik wil graag een proefles volgen!

Joywalking

Met Joywalking kunt u lopen nu als indoor sport beoefenen. U loopt op een mechanische loopband met een hellingshoek van ± 10°. Uw dijen en bilspieren worden sterker en het energieverbruik gaat omhoog waardoor u gemakkelijker afvalt. Iedereen kan aan deze workout meedoen!

 

Ik wil graag een proefles volgen!

LesMills Bodyattack

Een 55 minuten durende sport-geïnspireerde cardio workout voor het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen. Deze high-energy interval training combineert atletische bewegingen met aerobe kracht en stabilisatie oefeningen. Bodyattack verbetert je snelheid, conditie, kracht en behendigheid. Laat je meeslepen door de groepsdynamiek en de kenmerkende krachtige muziek. Geschikt voor recreatieve tot de hard-core sporters!

 

Ik wil graag een proefles volgen!

LesMills Bodybalance

Bodybalance is een body & mind groepsfitnessles. Deze les maakt gebruik van het traditionele yoga en tai-chi. Onderdelen zijn gecontroleerd ademhalen, flexibiliteit, statische kracht, concentratie en meditatie.

 

Ik wil graag een proefles volgen!

LesMills Bodypump

Een revolutionaire fitnessworkout waarbij met behulp van een stang en gewichten alle spiergroepen aangepakt worden. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau trainen. Er worden veel herhalingen gemaakt met relatief weinig gewicht.

 

Ik wil graag een proefles volgen!

Power

Power is een zeer effectieve groepstraining waarbij je gebruik maakt van een halter met gewichten. De zwaarte van de gewichten wordt aangepast aan jouw wensen. Power is ideaal als je wilt werken aan je hele lichaam. Je voelt je fitter en krijgt meer energie & kracht.

 

Ik wil graag een proefles volgen!

Spinning

De indoor fiets-workout waarbij u fietst op het ritme van krachtige muziek. Neem het op tegen het terrein en laat u leiden door heuvels, over vlaktes, over bergtoppen, door tijdritten en intervaltraining. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau werken aan kracht en conditie.

 

Ik wil graag een proefles volgen!

Total Workout

Een groepsles waarbij de nadruk ligt op conditietraining en spierversterkende oefeningen. Het is een workout voor het hele lichaam waarbij gebruik gemaakt wordt van diverse materialen om de weerstand te verhogen. Leuke danscombinaties en intensieve bewegingen zorgen elke les weer voor een totale lichamelijke uitdaging. (High impact)

 

Ik wil graag een proefles volgen!

Xcore

Xco-Trainer is een geanodiseerde aluminiumbuis die gevuld is met grit. Bij elke beweging die u maakt, beweegt de massa heen en weer van deksel naar deksel. Doordat het grit doorschiet aan het begin van elke teruggaande beweging, worden de spieren extra belast. Dit noemt men de "Reactive Impact". Met de Xco-Trainer traint u op een veilige en effectieve manier uw buik-, rug-, been-, en armspieren. Sporten met de Xco-Trainer is: spierversteviging, figuurverbetering, conditietraining, verbranding calorieën, stabiliteit en flexibiliteit, de ideale core training, verbetering lichaamshouding en ook heel veel fun! De Xco-Trainer is af te halen bij de Receptie voor de virtuele les.

 

Ik wil graag een proefles volgen!

Zumba

Zumba is een combinatie van fitness- en dansbewegingen op swingende en opzwepende Latijns-Amerikaanse muziek. Zumba is niet moeilijk. Je hoeft niet eerst pasjes uit je hoofd te leren en te onthouden. Zumba is kijken en meedoen! De naam Zumba komt uit het Colombiaans, waar het zoveel betekent als "snel bewegen" en "plezier maken".

 

Ik wil graag een proefles volgen!

 

Yogaschool

Wilt u na een drukke dag weer helemaal tot rust komen? Wilt u flexibiliteit en kracht opbouwen, terwijl u werkt aan uw innerlijke rust. Dan is ons uitgebreide Body & Mind lesaanbod uitermate geschikt! Health & Sports Club Valkencourt onderhoudt een intensieve samenwerking met Yoga School Valkenswaard, dit houdt in dat u als lid van Health & Sports Club Valkencourt tegen een sterk gereduceerd tarief deel kunt nemen aan het diverse aanbod op het gebied van Body & Mind lessen als: Power Yoga, Hatha Yoga, Pilates, Mind-in-Balance en Yin Yoga. Na afloop nog even gebruik maken van onze uitgebreide Wellness faciliteiten en u voelt zich weer als herboren!

Neem contact op