Leefstijlcoach

Gezond eten, niet roken, geen/minder alcohol, voldoende bewegen en bijtijds rust nemen. We hebben er veel goede voornemens over, maar in de praktijk blijkt dat we veel moeite hebben om dit vol te houden. Voor je er erg in hebt plof je met een zak chips op de bank en zet je een film op. En die film wil je af kijken, dus beland je te laat in bed. Overkomt dit scenario je veel te vaak? Dan kun je baat hebben bij een leefstijlcoach.

Sinds 2019 heeft de overheid er voor gezorgd dat werken aan een gezonde leefstijl vergoed wordt vanuit het basispakket van je zorgverzekering. Het gaat ook niet van je eigen risico af. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Het belangrijkste om te onthouden is dat je enkel deel kan nemen als je een BMI van 25 of hoger hebt én dat je een gezondheidsgerelateerd risico loopt op hart- en vaatziekten, diabetes type 2, slaapapneu of artrose. Daarnaast moet je voldoende motivatie hebben. Dit wordt bepaald door je huisarts. Je hebt dan ook een verwijzing nodig van je huisarts om deel te kunnen nemen aan het leefstijlprogramma.

Zo een programma noemen we een gecombineerde leefstijl interventie, een GLI. Health en Sports Club Valkencourt werkt samen met leefstijlcoaches, fysiotherapeuten en diëtisten. Sinds januari 2019 loopt het programma CooL (coaching op leefstijl) en vanaf het voorjaar wordt er ook gestart met het programma BeweegKuur. De programma’s duren 2 jaar. Dat lijkt lang. Maar zolang duurt het voordat je iets nieuws hebt geleerd én dat nieuwe gedrag ook kan volhouden.
Health en Sports Club Valkencourt is de éérste en tot nu toe enige club in het zuiden van Nederland die beide programma’s aanbiedt.

Binnen onze Club worden er individuele sessies en groepssessies gegeven die jou kunnen helpen bij, het aanpassen van jouw levensstijl. De Leefstijlcoach zal samen met jou in kaart brengen wat jouw doelen zijn en hoe je die kan bereiken, bijvoorbeeld door dagelijkse gewoonten aan te passen. Dit kan zijn op het gebied van voeding, beweging en slaap maar bijvoorbeeld ook op het gebied van omgaan met stress en de balans tussen werk en privé. Jij bepaalt zelf welk doel je nastreeft!

Heb je interesse of ben je nieuwsgierig geworden? Stuur geheel vrijblijvend een email naar leefstijlcoach@valkencourt.nl of bel naar 040-2041885.

Zowel leden als niet-leden van Valkencourt kunnen gebruik maken van leefstijlcoaching.

Vragen?

We bellen je graag even om ze te bespreken!